Feedback van professionals


“Het is simpel en to the point, het helpt focussen op de essentie”

“Ik kan gewoon alles blijven gebruiken wat ik al geleerd had, dit voegt een beter bewustzijn toe van wat ik in welke situatie kan doen”

“Als sociaal werkers zijn we een beetje allergisch geworden voor wéér een nieuwe methodiek, maar dit is anders”

“Dit is toepasbaar voor alle doelgroepen, voor allerlei problematieken”
Photo by Pixabay on Pexels.com

SLIM

Het Subjectief Logisch Interventie Model is in 2016 ontwikkeld in een interdisciplinaire samenwerking tussen kennisinstituten en grote Europese gemeenten in tien landen. De eerste publicaties erover zijn te vinden bij uitgeverijen Routledge (Tomas Sirovatka & Henk Spies, 2018) en SWP (Henk Spies, Suzanne Tan en Maarten Davelaar, 2016). In combinatie met kennis over common factors in coaching en psychotherapie (zie B. Wampold & E.Z. Imel, 2015, The Great Psychotherapy Debate) is het model uitgewerkt tot een methodiek. Deze methodiek is in trainingen via Divosa en Ingrado inmiddels gedeeld met honderden professionals. Ook op het terrein van zorg en veiligheid en in het onderwijsveld zijn inmiddels vele workshops en trainingen verzorgd. Met beroepsvereniging SAM is de methodiek verwerkt in een beroepsprofiel van professionals in het publieke sociale domein. Het is ook de kern van een aanpak die ontwikkeld is voor het ministerie van Justitie en Veiligheid, om kwetsbare jongeren te behoeden voor een criminele carrière. Sinds kort wordt de methodiek ook in Noorwegen gebruikt.

Henk Spies (1965) is lector bij Avans Hogescholen en directeur van Inclusivate BV. Hij is in 1998 gepromoveerd in de Algemene Sociale Wetenschappen (Universiteit Utrecht) op een proefschrift over sociale uitsluiting en participatiebeleid voor jongeren. De afgelopen 25 jaar heeft Henk gewerkt op straat, aan keukentafels, in spreekkamers en directiekamers, voor sociale diensten, maatschappelijke organisaties, re-integratiebedrijven, welzijns- en jongerenwerk, onderwijsinstellingen, branche-organisaties, ministeries én in nationale en internationale onderzoeksprojecten. De afgelopen 15 jaar heeft hij ook regelmatig in Noorwegen gewerkt, voor methodiektrainingen en actie-leer-projecten bij gemeenten, het Noorse UWV en met de universiteiten van Trondheim en Oslo. Enkele jaren geleden heeft hij een theorie ontwikkeld over effectieve interventies (het Subjectief Logisch Interventie Model) en dit uitgewerkt tot een methodiek voor professionals.

Noël Romijn (1990) is trainer en trainingsacteur in gespreksvoering. Hij is afgestudeerd als drama docent en geïnteresseerd in filosofie. Noël heeft als acteur en trainer ruime ervaring in de sociale sector, bij politie en justitie, de zorg en het onderwijs. Samen met Henk heeft hij het Subjectief Logisch Interventie Model verder ontwikkeld tot een praktische methodiek.