De SLIM-methodiek leren gebruiken


Leestijd: 5 min

Inhoudsopgave

  1. Welke content kun je hier vinden?
  2. Trainings- en coachingspaketten

Welke content kun je hier vinden?

In het premium gedeelte van deze site kun je materiaal vinden voor de praktische toepassing van de SLIM-methodiek. Dit materiaal is ontwikkeld, getest en bijgesteld aan de hand van vele trainingsgroepen die we gedraaid hebben. We hebben de theorie vertaald in 7 typen gesprekken die je kunt voeren. Per type gesprek hebben we aandachtspunten, tips, tools en video-voorbeelden voor je op een rij gezet. Dat materiaal helpt je om op een natuurlijke én systematische manier gesprekken te kunnen voeren. Het is gericht op het ontwikkelen van je praktische wijsheid en je professionele routine en intuïtie. We hebben geprobeerd het zo compact en toegankelijk mogelijk te maken. To-the-point zonder overbodige uitweidingen, ontwikkeld in de praktijk samen met vele professionals, bijgesteld aan de hand van feedback. Bij alle theorie stellen we ons steeds de vraag: hoe dan? Hoe gaat zo’n gesprek dan in de praktijk? Als we dat niet kunnen verzinnen, is het overbodige theorie. Daar zadelen we je dus niet mee op.


Toegang tot premium content, training en coaching

Jezelf de SLIM-methodiek eigen maken vraagt uitleg, materiaal, oefenen en feedback. Uitleg en materiaal kun je vinden open deze site. Oefenen moet je zelf doen, feedback kunnen wij je geven. Iedereen heeft een andere manier van leren en andere voorkeuren. We hebben daarom verschillende mogelijkheden:

Training ‘Effectief begeleiden van jongeren’: zie de website van Divosa voor startdata, programma en kosten. Informatie over het programma en kosten kun je hier vinden (oudere training): https://www.divosa.nl/agenda/hoe-kun-je-jongeren-effectief-begeleiden-start-16-januari

Deze training bestaat uit zelfstudie (toegang tot premium content), interactieve groepsgewijze uitleg, werkvormen en oefenen van de SLIM methodiek. De training kan worden aangepast op alle doelgroepen en problematieken. De SLIM methodiek is toepasbaar op alle sociale dienstverlening. Neem contact met ons op voor meer informatie en overleg. De kosten bedragen 7.500 euro (exclusief btw) voor groepen van ca. 10 deelnemers. We werken altijd met twee trainers/acteur.

Toegang tot de premium content voor zelfstudie plus drie individuele coachingsgesprekken van 1,5 uur op tijdstippen die je zelf met ons kunt plannen. De eerste individuele sessie is een Q&A over de SLIM-methodiek aan de hand van je eigen en van onze casuïstiek. De tweede en derde sessie bespreken we samen (video/audio) opnamen van gesprekken die je voert met een eigen cliënt. Die stuur je ons van tevoren op, die analyseren we en bespreken we dan samen. Het vertrekpunt zijn je eigen gesprekken. Wij leren je om die SLIM te analyseren, geven je tips en onderzoeken samen met jou alternatieve handelingsmogelijkheden. Onze ervaring is dat als je dit twee keer doet, het een zeer goed leerrendement oplevert. De kosten hiervoor bedragen 750 euro (exclusief 21% btw). Als je dit als particulier wilt doen en minder draagkrachtig bent, kun je contact met ons opnemen. Als je niet met gespreksopnamen wilt werken, maar liever ter plekke casuïstiek en dilemma’s met ons bespreekt, kan dat ook. In dat geval bedragen de kosten van het individuele traject 600 euro (exclusief 21% btw).

Als je alleen toegang wilt tot de premium content en verder vertrouwt op je eigen leervermogen, kun je voor 150 euro lid worden en krijg je toegang tot de premium content en updates.

Neem contact met ons op en laat ons weten hoe we je kunnen helpen!

henk.spies@inclusivate.nl